Comandă acum (L-V: 09:00-18:00):
0724 582 769 | 021 425.86.87 Comandă online
Comandă MENU

Acţiune şi administrare

CalmUrin™ Forte

Cum acționează CalmUrin™ Forte:

  • contribuie la protecția și funcționarea normală a aparatului reno-urinar
  • ajută la reducerea disconfortului de la nivelul aparatului reno-urinar, chiar în cazuri deosebite
  • contribuie la reducerea disconfortului în timpul urinării
  • contribuie la scăderea frecvenței micțiunilor diurne și nocturne
  • contribuie la funcționarea normală a prostatei
  • ajută la menținerea în limitele normale a volumului prostatei
  • contribuie la funcționarea normală a mucoasei gastrice (stomacale)
  • ajută la neutralizarea radicalilor liberi
  • ajută la protecția cavității bucale

Prezentare generală

CalmUrin™ Forte conţine CranRichPAC® 40:1, extract superconcentrat de înaltă calitate din fructe de Merişor-canadian, îmbogățit cu vitamina H (biotină).

Din 40 g fructe proaspete, recoltate în momentul în care conțin maximum de substanțe bioactive – clasa A, se obține 1 g de extract CranRichPAC®. Fiecare capsulă conține garantat minimum 125 mg proantocianidineˆ, benefice pentru protecție și imunitate. Calitatea materiei prime utilizate şi, implicit, conţinutul înalt de proantocianidine (PAC) este foarte important mai ales pentru reducerea eficientă a disconfortului la nivel urinar, deoarece efectul depinde direct de doza de proantocianidine (PAC) administrată.

Studiile clinice de dată recentă confirmă necesitatea administrării zilnice a unui extract concentrat de Merișor-canadian de calitate înaltă și cu un conținut ridicat de proantocianidine (PAC) pentru protecția și funcționalitatea normală a aparatului urinar. Efectul extractului de Merișor-canadian asupra căilor urinare depinde direct de doza de proanocianidine (PAC) administrată, iar o doză mai mare de PAC are un efect sporit și o acțiune prelungită chiar şi în timpul somnului. Pentru un efect optim și consolidarea acestuia s-a ţinut seama de aceste studii într-o schemă de administrare de 7 zile a capsulelor CalmUrin™ Forte. Este recomandat să se bea minim 3 litri de apă pe zi pe perioada administrării. Chiar și în cazul în care se recurge la tratamentul cu antibiotice, acesta poate fi completat cu CalmUrin™ Forte.

COMPOZIȚIE

CranRichPAC® (extract de Merişor-canadian concentrație 40:1), capsulă (hidropropilmetilceluloză), celuloză microcristalină (agent de încărcare), vitamina H (biotină).

INFORMAȚII NUTRIȚIONALE

Ingredient activ Cantitate / 1capsulă % VNR*
Cranrichpac (extract de Merișor-canadian, concentrație 40:1) 500mg **
Vitamina H (biotina) 12 mcg 24

* Valori Nutritionale de Referinta cf. Regulament 1169/2011
**Doza zilnica nu a fost stabilita

Mod de administrare

Disconfort deosebit: zilele 1 - 3 câte 2 capsule dimineaţa şi 2 capsule seara, zilele 4 - 7 câte 1 capsulă dimineaţa şi 1 capsulă seara.
Disconfort moderat: 1 capsulă dimineaţa şi 1 capsulă seara.
Administrarea se face întotdeauna cu ½ h înainte de masă.

Condiții de păstrare: A se păstra la temperatura camerei, la loc uscat.

Termen de valabilitate: 2 ani de la data fabricării.

A se consuma, de preferință, înainte de sfârșitul: LL AAAA (vezi cutie).

Contraindicații: Nu se administrează copiilor cu vârsta de până la 3 ani, femeilor însărcinate sau care alăptează. Administrat conform modului de utilizare din prospect, nu prezintă efecte secundare sau reacții adverse pe perioada administrării. Chiar și în cazul în care se recurge la tratamentul cu antibiotice, acesta poate fi completat cu CalmUrin™ Forte.

Studii clinice şi referinţe

1. Dosage effect on uropathogenic Escherichia coli anti-adhesion activity in urine following consumption of cranberry powder standardized for proanthocyanidin content: a multicentric randomized double blind study.

Publicat în BMC Infectious Diseases, 2010 Apr 14;10:94. doi: 10.1186/1471-2334-10-94.

Howell AB, Botto H, Combescure C, Blanc-Potard AB, Gausa L, Matsumoto T, Tenke P, Sotto A, Lavigne JP.

Institut National de la Santé et de la Recherche Médicale, Espri26, Université Montpellier 1, Nîmes, France.

(Influența dozei asupra activității antiadezive uropatogene în urină a lui Escherichia coli după administrarea pulberii standardizate de Merișor-canadian asupra conținutului de proantocianidine: studiu multicentric, randomizat, dublu-orb.)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=1Dosage...

2. A randomized trial to evaluate effectiveness and cost effectiveness of naturopathic cranberry products as prophylaxis against urinary tract infection in women.

Publicat în The Canadian Journal of Urology 2002 Jun;9(3):1558-62.

Stothers L.

Department of Surgery, Division of Urology, University of British Columbia, Vancouver, BC, Canada.

(Studiu randomizat pentru evaluarea eficacității și a eficienței costurilor pentru produsele naturale din Merișor- canadian utilizate ca metodă profilactică împotriva infecțiilor urinare la femei.)

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=2A+randomized+trial...

3. Avis de l’Agence Française de Sécurité Sanitaire des Aliments d’évaluation des justificatifs concernant l’allégation « contribue à diminuer la fixation de certaines bactéries E. coli sur les parois urinaires » pour un nectar/cocktail de jus de cranberry / canneberge.

Afssa – Saisine n° 2004-SA-214, December 3 2004

(Aviz emis de Agenția Franceză pentru Siguranța Sanitară a Alimentelor (AFSSA) cu privire la evaluarea formulării "ajută la reducerea fixării anumitor bacterii E. coli pe pereţii tractului urinar" pentru nectar/ cocktail de Merișor-canadian. 3 Decembrie 2004, AFSSA - Cerere nr. 2004-SA-214)